Rezervoari i cisterne za navodnjavanje

Bez vode nema života. I dok većina nas tokom svakodnevnice o tome gotovo i da ne razmišlja, proizvođači žive hrane, poljoprivrednici, razmišljaju o tome konstantno. Dodavanjem vode zemljištu ili navodnjavanjem, obezbeđuje se optimalna vlažnost zemljišta što direktno utiče na optimalan prinos. Zato je pravilno planiranje sistema za navodnjavanje od vitalnog značaja za poljoprivrednike.

Postoje različita rešenja za navodnjavanje koja su određena prirodom useva i raspoloživim sredstvima poljoprivrednika. Najzastupljeniji sistem za navodnjavanje je kap-po-kap. Odlikuje ga ekonomična potrošnja vode, koja se biljkama isporučuje samo tamo gde je potrebno, odnosno u zoni korena biljke, jednostavan je za instalaciju i održavanje, istovremeno služi i za fertirigaciju i vrlo je dugotrajan.

Za sušne periode zbog kojih se javlja potreba za navodnjavanjem površina koje se seju kako bi se ostvarili očekivani prinosi kao idealno rešenje nudimo Vam Plastične cisterne za navodnjavanje. One predstavljaju sigurnu investiciju za povećanje vaših prinosa putem sistema za navodnjavanje. Navodnjavanje obradivih površina radi ostvarivanja većih prinosa potiče još iz perioda starog Egipta. Egipćani svoj kulturološki i civilizacijski napredak jednim delom duguju i uspešnom razvoju sistema navodnjavanja u delti reke Nil.

Potreba za kvalitetom je jedno od fundamentalnih zadataka za sva poljoprivredna gazdinstva koja žele veće prinose. Kako bi se omogućio bolji prinos na obradivim zemljištima gde nema stalnog izvora vode i gde je potrebno skladištiti vodu radi navodnjavanja predlažemo Vam GHIBLIPLAST rezervoare za navodnjavanje.

 

Cisterne za navodnjavanje se dele na:

Vertikalni rezervoari za navodnjavanje

– cisterne za navodnjavanje koje idu na površinu i

Horizontalni rezervoari za navodnjavanje

– cisterne za navodnjavanje koje se mogu ukopati u zemlju ili nalaziti na pokretnoj prikolici kada je potrebno vodu transportovati do voćnjaka.

 

Rezervoari za navodnjavanje poseduju :

  • dobre mehaničke karakteristike,
  • otporni su na habanje i lomljenje,
  • ekološki su ispitani (ne zagađuju životnu sredinu) od PEHD-a su,
  • otporni su na visoke i niske temperature u rasponu od od -30°C do +80°C
  • otporni su na dejstvo širokog spektara tečnosti i gasova,
  • otporni su na UV zrake,
  • traju dugi niz godina jer materijal gubi samo 5% svojih svojstava posle 50 godina korišćenja,
  • visok kvalitet jer su i vodonepropusni

Na svim rezervoarima i cisternama se mogu montirati priključci i armature bez ograničenja, po potrebi i zahtevima kupca. Cena zavisi od veličine rezervaora ili cisterne i od količine. Za veće količine odobravamo popuste. Naš osnovni cilj je da GHIBLIPLAST stalno unapređuje kvalitet proizvoda, kako u oblasti poslovanja tako i u oblasti zaštite životne sredine, stvarajući proizvode koji su atestirani i ispitani, sa pristupačnom cenom i dugim vekom trajanja, naravno uz garanciju. Uverite se zašto smo #1 u proizvodnji plastičnih rezervoaracisternipontonaseparatorakaca i silosa.