News

Podzemni rezervoari: betonska ili plasticna cisterna

Podzemni rezervoari za vodu dolaze u dve varijante: betonski i plastični rezervoari za vodu. One imaju svoje karakteristike, prednosti i mane koje ćemo vam predstaviti. Plastična varijanta podzemnog rezervoara za vodu ili cisterne za vodu je vrsta rezervoara koji je napravljen od polietilena otpornog na UV zrake i izdržljivog materijala. Ali uprkos tome što je napravljen od plastike, dizajniran je sa izuzetnom trajnošću. Svi modeli imaju veliki broj rebara na svojim zidovima. Ova velika rebra čine ih sposobnim da skladište hiljade litara vode, osim toga čine ih i otpornijima na pritisak.

Materijal od koga se izrađuje ova vrsta rezervoara je lagan, što omogućava lakšu ugradnju, onu koja traje samo nekoliko sati. Kao takvo, sa sigurnošću možemo reći da je i ova opcija sjajna ako želite da što ranije iskusite prednosti skladištenja vode.

Betonski podzemni rezervoari za vodu

Betonski podzemni rezervoari smatrali su se godinama kao jedina mogućnost za skladištenje vode, nije ih lako ukloniti. Njihova trajnost proizlazi iz činjenice da su ojačani sa armaturom. Teško se i uklanjaju i postavljaju, jer se moraju graditi na licu mesta prema željenim specifikacijama. Takođe ne korodiraju, jer beton ne rđa.

Snaga betonskih rezervoara je to što ih čini savršenom opcijom ako želite da ih koristite za sakupljanje nekoliko hiljada litara kišnice jer polazimo od toga da nemate dovoljno vode čim tražite rezervoare za vodu.

Konacna odluka betonski ili plasticna cisterna za vodu

Da li vas zanima betonski podzemni rezervoar za vodu koji bi vam pomogao oko vaših potreba za vodom ili možda plasticni rezervoar? Izaberite iz našeg velikog asortimana polietilenskih podzemnih rezervoara za vodu. Ovde ćete pronaći najbolje cene cisterni za vodu koje će odgovarati vašim potrebama. Rezervoari za vodu i kišnicu su naša specijalnost.

GHIBLIPLAST rezervoari za vodu – kvalitetni podzemni rezervoari cisterne za vodu

Nabavite rezervoar za vodu već danas! Potrebno je samo da nas kontaktirate i pronaći ćemo najbolje rešenje za Vas, tip rezervoara, njegovu veličinu i zapreminu.

Podzemni rezervoari: betonska ili plasticna cisterna

Plastična septička jama ili betonska septička jama

Septičke jame postoje u dve opcije: beton ili plastika. Na prvi pogled može se činiti da između njih nema stvarne razlike. Međutim, ako pročitate dalje, videćete ne samo prednosti i nedostatke svake vrste, već i zašto su plastični rezervoari  odnosno plasticne septicke jame zaista bolja opcija za vaš dom.

Betonske septičke jame

Prednosti
Beton je već duže vreme standardni građevinski materijal za septičke jame i lako je uvideti zašto. Prvo, beton je dugotrajan. Uz pravilno održavanje, rezervoar od betona može trajati decenijama. Dakle, ne samo da su izdržljivi, već su i elastični. Betonski rezervoari će se držati strogosti teške mehanizacije tokom ugradnje, a ako kasnije budete morali da radite na delu svog dvorišta, ne morate da brinete da li ćete slučajno probušiti rupu na boku vašeg rezervoara. Takođe, budući da je beton toliko težak, kada se taj rezervoar postavi na njega, on se taloži, bez straha da će se sadržaj pomerati u zemlji.

Mane
Možda su čvrsti i jaki, ali to ne znači da će trajati zauvek. Kada se septička jama pokvari, to nije lepo. Kako stare, betonski rezervoari su skloni pucanju i koroziji. To može dovesti do curenja štetnog otpada. Beton niskog kvaliteta takođe ima čelične potporne nosače koji su skloni rđanju, što uzrokuje mnoštvo novih problema. Betonski rezervoari su takođe mnogo teži, što znači mnogo skuplju i složeniju ugradnju. Ova težina takođe znači mnogo teže i skuplje popravke, ukoliko se u nekom trenutku tokom života rezervoara pojavi problem.

A kad smo već kod životnog veka, kada se završi, ta težina znači složeno (i skupo) uklanjanje. Dakle, iako su ovi rezervoari napravljeni da traju, kada se betonski rezervoar pokvari ili naiđe na problem, potencijalno je izuzetno neprijatna  nevolja koja će vas koštati ruku i nogu da je popravite ili zamenite.

Plastične cisterne i plastične septičke jame

Prednosti
Plastični rezervoari mogu mnogo da ponude. Napravljene od jakog i visokotehnološkog polietilena, plastične septičke jame nude mnogo lakše rešenje. Ova lakša masa znači mnogo jeftiniju ugradnju bez potrebe za teškim mašinama ili opremom. Pored toga, zbog lakšeg transporta, plastični rezervoari se mogu instalirati gotovo bilo gde – čak i u udaljenijim oblastima. To ih čini savršenim izborom za mesta poput kabina za odmor i ostrva. Plastične cisterne su takođe otpornije na pucanje, rđanje ili koroziju koje mogu da muče betonske septičke sisteme niz put i mogu se ugraditi duboko tri metra pod zemlju, što pomaže u njihovoj zaštiti od spoljnih elemenata i opasnosti.

Mane
Iako su jeftiniji i vrlo pouzdani, plastični rezervoari imaju nekih problema. Budući da su tako lagani, moguće je da noviji plastični rezervoar može da „pluta“ u područjima gde je vodostaj viši, zbog čega će se dizati i pomerati, čineći ga neravnim. To može dovesti do strukturnih problema i problema sa curenjem na putu. Takođe, iako je polietilen testiran i čvrst, on nije baš toliko izdržljiv kao beton u svim situacijama, što znači da je skloniji oštećenjima u ekstremnim uslovima. U ovom slučaju ne igra samo ulogu cena plasticne septicke jame, već je potrebno predvideti pravilnu ugradnju rezervoara.

Pravilna ugradnja postiže se ankerisanjem cisterne za betonsku armiranu ploču. U slučaju prisustva podzemnih voda na mestu nameravane ugradnje na posteljici od peska uraditi betonsku podlogu. Dimenzije betonske ploče određuju se prema sili potiska. Broj mesta za ankerisanje, dimenzije ankera i jačina traka za vezivanje se dimenzionišu iz uslova stabilnosti.

Kao što vidite, betonske i plastične jame su dobar izbor kada je u pitanju kupovina septičke jame za vaš dom. Međutim, kada izmerite sve opcije, čini se jasnim da su plastični rezervoari poput onih koje pružamo u kompaniji GHIBLIPALST bolji i pametniji izbor. Snažna, dugotrajna i mnogo pristupačnija od betona, plastična septička jama treba da vam pruži mir u godinama koje dolaze. I, ako nešto pođe po zlu, mnogo lakše se mogu ukloniti, popraviti ili zameniti.

Dakle, dok tražite svoju sledeću septičku jamu, pogledajte opcije dostupne u GHIBLIPLAST. Na raspolaganju su Vam rezervoari u svim veličinama i zapreminama po vašim potrebama – koji se lako mogu instalirati.

Plastična septička jama ili betonska septička jama

Rezervoari i cisterne za navodnjavanje

Bez vode nema života. I dok većina nas tokom svakodnevnice o tome gotovo i da ne razmišlja, proizvođači žive hrane, poljoprivrednici, razmišljaju o tome konstantno. Dodavanjem vode zemljištu ili navodnjavanjem, obezbeđuje se optimalna vlažnost zemljišta što direktno utiče na optimalan prinos. Zato je pravilno planiranje sistema za navodnjavanje od vitalnog značaja za poljoprivrednike. 

Postoje različita rešenja za navodnjavanje koja su određena prirodom useva i raspoloživim sredstvima poljoprivrednika. Najzastupljeniji sistem za navodnjavanje je kap-po-kap. Odlikuje ga ekonomična potrošnja vode, koja se biljkama isporučuje samo tamo gde je potrebno, odnosno u zoni korena biljke, jednostavan je za instalaciju i održavanje, istovremeno služi i za fertirigaciju i vrlo je dugotrajan.

Za sušne periode zbog kojih se javlja potreba za navodnjavanjem površina koje se seju kako bi se ostvarili očekivani prinosi kao idealno rešenje nudimo Vam Plastične cisterne za navodnjavanje. One predstavljaju sigurnu investiciju za povećanje vaših prinosa putem sistema za navodnjavanje. Navodnjavanje obradivih površina radi ostvarivanja većih prinosa potiče još iz perioda starog Egipta. Egipćani svoj kulturološki i civilizacijski napredak jednim delom duguju i uspešnom razvoju sistema navodnjavanja u delti reke Nil.

Potreba za kvalitetom je jedno od fundamentalnih zadataka za sva poljoprivredna gazdinstva koja žele veće prinose. Kako bi se omogućio bolji prinos na obradivim zemljištima gde nema stalnog izvora vode i gde je potrebno skladištiti vodu radi navodnjavanja predlažemo Vam GHIBLIPLAST rezervoare za navodnjavanje.

 

Cisterne za navodnjavanje se dele na:

Vertikalni rezervoari za navodnjavanje

– cisterne za navodnjavanje koje idu na površinu i

Horizontalni rezervoari za navodnjavanje

– cisterne za navodnjavanje koje se mogu ukopati u zemlju ili nalaziti na pokretnoj prikolici kada je potrebno vodu transportovati do voćnjaka.

 

Rezervoari za navodnjavanje poseduju :

 • dobre mehaničke karakteristike,
 • otporni su na habanje i lomljenje,
 • ekološki su ispitani (ne zagađuju životnu sredinu) od PEHD-a su,
 • otporni su na visoke i niske temperature u rasponu od od -30°C do +80°C
 • otporni su na dejstvo širokog spektara tečnosti i gasova,
 • otporni su na UV zrake,
 • traju dugi niz godina jer materijal gubi samo 5% svojih svojstava posle 50 godina korišćenja,
 • visok kvalitet jer su i vodonepropusni

Na svim rezervoarima i cisternama se mogu montirati priključci i armature bez ograničenja, po potrebi i zahtevima kupca. Cena zavisi od veličine rezervaora ili cisterne i od količine. Za veće količine odobravamo popuste. Naš osnovni cilj je da GHIBLIPLAST stalno unapređuje kvalitet proizvoda, kako u oblasti poslovanja tako i u oblasti zaštite životne sredine, stvarajući proizvode koji su atestirani i ispitani, sa pristupačnom cenom i dugim vekom trajanja, naravno uz garanciju. Uverite se zašto smo #1 u proizvodnji plastičnih rezervoaracisternipontonaseparatorakaca i silosa.

Rezervoari i cisterne za navodnjavanje

Rezervoari za sumpornu kiselinu

Rezervoari se proizvode od PEHD-a koji je otporan na hemijske i mehaničke uticaje kiseline. Projektovanje i izrada plastičnih rezervoara sa duplim zidom vrši se na osnovu evropskog standarda EN 12573-2:2000. Rezervoari za H2SO4 se u slučajevima kada je u pitanju veća zapremina izrađuju sa duplim zidom ili sa tankvanama.

Kod rezervoara sa duplim zidom unutrašnji zid rezervoara služi za skladištenje kiseline. Spoljašnji zid ima ulogu da spreči izlivanje kiseline u sredinu ukoliko dođe do oštećenja unutrašnjeg zida. Radi dodatne sigurnosti moguće je izraditi tankvane. Tankvana ima istu ulogu kao spoljašnji zid – prihvatanje kiseline.

Prednosti rezervoara za sumpornu kiselinu od PEHD-a :

 

 • Izuzetna mehanička svojstva, materijal od kojeg se proizvode rezervoari polietilen visoke gustine (HDPE), ima veliku zateznu čvrstoću i odličnu čvrstoću na pritisak. Otporan je na habanje zbog malog koeficijenta trenja pa sprečava pojavu žljebova i risova pri upotrebi. Izuzetno žilav materijal, a žilavost se odražava i na ekstremno niskim temperaturama
 • Hemijski postojani na većinu hemikalija i agresivnih materija
 • Termo otporni - na temperaturama od -30°C do +80°C ukoliko su izrađeni od polietilena i od -10°C do +100°C ako su od polipropilena
 • Imaju odličnu otpornost na abraziju, zbog čega su pogodni za rad sa rastvorima koji zahtevaju mešanje
 • Atestirani i ekološki ispravni, ne zagađuju životnu sredinu
 • Otporni na UV zračenje - mogu se koristiti napolju bez ikakvih zaštita, to im omogućuje UV stabilizator u vidu aktivne čađi kod polietilena
 • Male težine – dosta su lakši od rezervoara izrađenih od tradicionalnih materijala, to im omogućuje lakši, brži i jeftiniji transport i manipulaciju
 • Konstruisani su tako da mogu biti predmet grube manipulacije
 • Dugotrajni - dugi atmosferski uticaji ne utiču na funkcionalnost cisterni (vek upotrebe preko 50 godina)

Rezervoari za H2SO4 Sumporna kiselina H2SO4 je neorganska bezbojna kiselina, otrovna i vrlo korozivna tečnost koja se meša sa vodom. Najveća primena je u hemijskoj industriji koristi se prilikom rastvaranja raznih supstanci, zatim za dobijanje veštačkog đubriva, proizvodnju: hlorovodonika, rafinisanog ulja,mineralnih boja, deterdženata, u tekstilnoj industriji, prilikom proizvodnje lekova, za proizvodnju eksploziva, u metalurgiji ,sredstava za pranje eksploziva,punjenje akumulatora, rafinaciju mineralnih ulja,kao dehidrataciono sredstvo,pri organskim procesima: nitrovanju, esterifikaciji, sulfo – niranju, metalurgiji i galvanotehnici

Prilikom izrade i proračuna vezanih za rezervoare za sladištenje H2SO4 sledimo politiku najviših standarda koji se propisuju u oblasti zaštite zdravlja i bezbednosti ljudi i zaštite životne sredine.

Materijal od koga se vrši izrada rezervoara za skladištenje H2SO4 je PEHD. On ne odaje niti upija mirise tako da je u potpunosti bezbedan za upotrebu. Rezervoari za H2SO4 su jednostavni za manipulaciju odnosno montažu. UV stabilan je – otporan na Suncevo zračenje. Struktura materijala je takva da se ne menja ni nakon dugog perioda upotreba, vek trajanja rezervoara preko 50 godina.

Plasticni rezervoar za H2SO4,Plastični rezervoar za sumpornu kiselinu,plastični rezervoari,Plasticni rezervoari za H2SO4,Plastični rezervoari za sumpornu kiselinu,Rezervoar za H2SO4,rezervoar za sumpornu kiselinu,Rezervoari za H2SO4, Cisterne za sumpornu kiselinu

Rezervoari za sumpornu kiselinu

Rezervoari za skladištenje hlorovodonične kiseline

Rezervoari za skladištenje hlorovodonične kiseline – podela

Rezervoari za HCl se dele u zavisnosti od mesta gde se nalaze i to:

 1. Vertikalni rezervoari za skladištenje hlorovodonične kiseline ukoliko se nalaze na površini zemlje ili u nekoj prostoriji ili tankvani
 2. Horizontalni rezervoari za skladištenje hlorovodonične kiseline ukoliko se rezervoar ukopava u zemlju

Prednosti materijala PEHD-a u odnosu na klasične materijale:

 • izuzetna mehanička svojstva materijala 
 • otporni su na koroziju, ne zahtevaju antikorozivnu zaštitu ili remont
 • niži troškovi postrojenja i instaliranja 
 • manja potreba za održavanjem
 • lakoća konstrukcije i popravka
 • dobra otpornost na udarce
 • električna neprovodljivost
 • dobre karakteristike termičke izolacije
 • dugotrajni - dugi atmosferski uticaji ne utiču na funkcionalnost cisterni (vek upotrebe preko 50 godina)

Prilikom izrade i proračuna vezanih za rezervoare za sladištenje HCL-a sledimo politiku najviših standarda koji se propisuju u oblasti zaštite zdravlja i bezbednosti ljudi i zaštite životne sredine.

Hlorovodonična kiselina, sona kiselina (molekulska formula – HCl ) je kiselina koja nastaje rastvaranjem hlorovodonika u vodi. Voda u ovom jedinjenju služi kao rastvarač za ovaj gas. U osnovi HCL je jaka neorganska kiselina, bezbojne ili svetložute boje, pušljiva tečnost, otrovna i vrlo korozivna.

Upotreba

Hlorovodonična kiselina je jedna od najvažnijih industrijskih kiselina. Koristi se za nagrizanje i čišćenje metala. U hemijskoj industriji se koristi za dobijanje različith hlorida, u industriji boja, prehrambenoj industriji, dobijanju masnih kiselina, za dobijanje aluminijum-oksida… Rezervoari za HCL se rade od PEHD-a koji je otporan na hemijske i mehaničke uticaje kiseline. Karakteristično je za rezervoare u kojima se skladišti hlorovodonična kiselina da je pritisak unutar rezervoara normalan – atmosferski, a temperatura spoljašnja. Materijal PEHD od koga se vrši izrada rezervoara za skladištenje HCL-a ne odaje niti upija mirise tako da je u potpunosti bezbedan za upotrebu. Odlikuje ih mala težina što omogućava jednostavnu manipulaciju odnosno montažu, UV stabilan je tako da je vek trajanja rezervoara preko 50 godina.

plastični rezervoar za HCL,plastični rezervoar za skladištenje hlorovodonične kiseline,plastični rezervoari za HCL,plastični rezervoari za skladištenje hlorovodonične kiseline,plastični rezervoari za skladištenje kiseline,rezervoar za HCL,rezervoar za skladištenje hlorovodonične kiseline,rezervoari za HCL,cisterne za skladištenje hlorovodonične kiseline

Rezervoari za skladištenje hlorovodonične kiseline

Rezervoari za protivpožarnu zaštitu

Rezervoari za protivpožarnu zaštitu funkcionisu kao podzemne ili nadzemne cisterne za skladištenje vode. Požar je uvek prisutna pretnja, posebno u ruralnim i polu-ruralnim sredinama daleko od opštinskih izvora vode. Za prevenciju i zaštitu od požara i zaštitu svega onoga što vam je važno – ljudi i imovine potrebno je biti pripremljen u slučaju požara. Imati plan u slučaju opasnosti, preduzimanju koraka za organizovanje i održavanje imovine i imati dovoljne kapacitete za skladištenje vode na licu mesta. 

Naš proizvodni program rezervoara za vodu je idealni za pružanje zaštite od požara u svim uslovima, u područjima podložnim i rizičnim za izbijanje požara. Kao i svi naši ostali proizvodi urađeni su od PEHD-a polietilena visoke gostine i imaju niz prednosti.

Protivpožarni plastični rezervoari – podela

Firma GHIBLIPLAST proizvodi protivpožarne rezervoare vode u 2 varijante:

1. Vertikalni nadzemni protivpožarni plastični rezervoari - cisterne.

2. Horizontalni ukopavajući protivpožarni plastični rezervoari - cisterne.

GHIBLIPLAST proizvodi protivpožarne rezervoare i cistene u različitim veličinama: od 20.000 litara kapaciteta do 200.000 litara.

 

Prilikom povezivanja u sistem protivpožarnih rezervoara, morate proračunati količinu vode koja vam je neophodna. 400 litara po minuti vode će u potpunosti isprazniti cisternu od 40,000L za manje od dva sata vremena.

Za industrijske zaštite od požara, upotrebom protivpožarnih hidranata ili automatskim sistemima za raspršivanje, morate angažovati stručnjake koji će projektovati sistem protivpožarne zaštite.

Brza reakcija i smanjite štetu!                                             

Najbitniji je trenutak brze reakcije.Ako brzo delujete i ugasite požar koji tek preti da se razvije, šteta na vašem objektu će biti minimalna.Brza reakcija - zahteva pripremu - protivpožarni rezervoar.

Sprečite da se širi požar!

Za objekte na lokacijama bez gradske hidrantske vodovodne mreže, rezervoar za protivpožarnu vodu sprečava brzo širenje požara. Pravovremena reakcija iz spremnog rezervoara za vodu je spas!

Svi koji se bave protivpožarnim sistemima znaju da se najbolji rezervni izvori vode za potrebe zaštite od požara čuvaju u podzemnom ili nadzemnom rezervoaru od plastike. Naši plastični protivpožarni rezervoari su pouzdano, dugoročno rešenje za bezbedno skladištenje vode – i zaštitu od smrzavanja – bilo da se nalazi unutar objekta ili u obližnjoj podzemnoj lokaciji.

Plastični rezervoar za rezervaciju protivpožarne vode,Plastični rezervoari za rezervaciju protivpožarne vode,Protivpožarni plastični rezervoari,Protivpožarni rezervoar,protivpožarni rezervoari,Rezervoar za rezervaciju protivpožarne vode,Rezervoari za rezervaciju protivpožarne vodeCistene za rezervaciju protivpožarne vodeCisterne za voduPlastične cisterne za voduCisterne za vodosnabdevanjePlastični rezervoari vodosnabdevanje

Rezervoari za protivpožarnu zaštitu

Plastični tankovi zapremine V=20.000l - jedinstveni na našem tržištu

GHIBLIPLAST proizvodi plastične rezervoare različitih namena i tipova. Proizvode se u standardnim prečnicima od 500 mm do 3000 mm. Po zahtevu kupca dimenzije rezervoara mogu biti prilagođene Vašim potrebama. Namena i uslovi ekspoloatacije rezervoara određuju tip rezervoara, pa se tako u našem proizvodnom programu nalazi nekoliko tipova plastčnih rezervoara i to:

 • plastične kace (vertikalni otvoreni rezervoari)
 • vertikalni zatvoreni rezervoari
 • horizontalni rezervoari (cisterne)
 • termoizolovani rezervoari
 • rezervoari sa duplim zidom
 • pravougaoni rezervoari (kade i tankvane)
 • elipsasti rezervoari

Zbog čega su GHIBLIPLAST tankovi jedinstveni na našem tržištu? Prvenstveno zbog kvaliteta i načina izrade. Od nedavno posedujemo najveći  alat za proizvodnju plastičnih tankova i cisterni. Alat je prečnika 2,4m i dužine 5m. Tako da možemo da proizvedemo rezervoare zapremine V=20.000 litara bez nastavljanja i po tome smo jedinstveni. Prednosti naših rezervoara u odnosu na druge slične rezervoare su prvenstveno kvalitet i estetika tankova, kao i brži i sigurniji proces proizvodnje. GHIBLIPLAST - Plastični tankovi imaju garanciju od 10 godina i vek eksploatacije preko 50 godina.

Plastični tankovi zapremine V=20.000l - jedinstveni na našem tržištu

Separatori naftnih derivata sa koalescentnim filterom

Separatori naftnih derivata upotrebljavaju se svuda gde otpadne vode sadrže veću količinu rastvorenih mineralnih tečnosti (nafta i derivati). Uglavnom se radi o površinskoj vodi. Koristi za prečišćavanje otpadnih voda iz kišnih odvoda za sve površine izložene padavinama i sa većom količinom taloga, kao što su saobraćajnice, trgovi, parkovi, benzinske pumpe, auto servisi, garaže, industrijski pogoni... GHIBLIPLAST proizvodi separatore po evropskoj normi EN858 sa taložnikom i koalescentnim promenljivim filter uloškom. Kvalitet prečišćenih voda iz separatora je manji od 5mg/L.

Proizvod prati kompletna tehnička dokumentacija sa pripadajućim atestima i sertifikatima. Separatori se proizvode od polietilena visoke gustine (PEHD) tehnologijom spiralnog namotavanja. Sastoje se iz dela za taloženje i dela sa koalescentnim ­filterom. Taložnik je opremljen sa elementima za usmeravanje toka i sprečavanje vrtloženja vode. Na taj način se intezivira taloženje čvrsth materija i omogućava kvalitetno i nesmetano odvajanje ulja i naftnih derivata u sledećoj fazi obrade. Koalescentni filterski paket omogućuje visok stepen izdvajanja naftnih derivata i osigurava da prečišćena tečnost ima najviše do 5 mg/l neemulgiranih ulja i masti.

Separatori naftnih derivata sa koalescentnim filterom

Separator mulja i otpadnih voda mlekara „IMLEK“

Plastična pravougaona kada - separator mulja i ostalih taloga iz otpadnih voda mlekare "IMLEK". Uz pomoć inženjera iz "Imleka" uspeli smo da osmislimo separator u obliku pravougaone kade sa specijalno dizajniranim mehanizmom za odvajanje mulja i ostalih taloga iz otpadnih voda, koje nastaju iz proizvodnje mleka i mlečnih proizvoda. Separator savršeno funkcioniše već duže vreme, tako da smo dobili sve pohvale od inženjera iz "IMLEKA". GHIBLIPLAST se dokazao kao odgovoran i pouzdan partner koji može da odgovori na najkomplikovanije zahteve kupca.    

Separator mulja i otpadnih voda mlekara „IMLEK“

Pontoni sa specijalno dizajniranim vrhom za kretanje kroz vodu

Ghibliplast iz Osečine bavi se proizvodnjom plastičnih pontona za sve vrste plovnih objekata. Odnedavno smo proširili naš proizvodni program na pontone za pokretne plovne objekte (katamarane i trimarane). Ono što na prvi pogled izdvaja naše pontone u odnosu na druge proizvođače su specijalno dizajnirani vrhovi koje odlikuju odlične plovne osobine, veoma mali koeficijent otpora vode, tako da se naši pontoni mogu veoma lako i brzo kretati kroz vodu.

Takođe vrhovi poseduju i specijano dizajnirana krilca i usmerivače koji dodatno poboljšavaju plovne osobine pontona. Ghibliplast je dizajnirao dva modela vrhova za pontonske čamce koje smo nazvali Ghibli Shark i Ghibli Orka.

Pontoni sa specijalno dizajniranim vrhom za kretanje kroz vodu